Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgSystemJCKModal has a deprecated constructor in /home/jasscomm/public_html/prirodnakozmetika.mk/plugins/system/jckmodal/jckmodal.php on line 15
ОРГАНСКО/ПРИРОДНО - Сертификација

BDIH и NATRUE - сигурен доказ за ПРИРОДЕН и ОРГАНСКИ квалитет

Денес, природната козметика е популарна од кога било. Ова е нешто што лежи особено блиску до нашите срца. Сите ЛОГОНА производи ја носат ознаката BDIH, која ја претставува козметиката на ЛОГОГОНА како природна повеќе од десет години. Исто така, многу производи се сертифицирани од страна на NATRUE, што гарантира висок ОРГАНСКИ квалитет на нашите производи. Како резултат на посветеноста се безбројните оценки ДОБРО и МНОГУ ДОБРО од страна на тестовите од потрошувачите во германското списание "Öko-Test". На контролираната (сертифицирана) природна козметика можете целосно да и верувате. 

 

Deprecated: Non-static method modLofAccordionHelper::getTitle() should not be called statically in /home/jasscomm/public_html/prirodnakozmetika.mk/modules/mod_lofaccordion/helper.php on line 164

Deprecated: Non-static method modLofAccordionHelper::parserIcon() should not be called statically in /home/jasscomm/public_html/prirodnakozmetika.mk/modules/mod_lofaccordion/helper.php on line 283

Deprecated: Non-static method modLofAccordionHelper::getTitle() should not be called statically in /home/jasscomm/public_html/prirodnakozmetika.mk/modules/mod_lofaccordion/helper.php on line 164

Deprecated: Non-static method modLofAccordionHelper::parserIcon() should not be called statically in /home/jasscomm/public_html/prirodnakozmetika.mk/modules/mod_lofaccordion/helper.php on line 283

Deprecated: Non-static method modLofAccordionHelper::getTitle() should not be called statically in /home/jasscomm/public_html/prirodnakozmetika.mk/modules/mod_lofaccordion/helper.php on line 164

Deprecated: Non-static method modLofAccordionHelper::parserIcon() should not be called statically in /home/jasscomm/public_html/prirodnakozmetika.mk/modules/mod_lofaccordion/helper.php on line 283

Deprecated: Non-static method modLofAccordionHelper::getTitle() should not be called statically in /home/jasscomm/public_html/prirodnakozmetika.mk/modules/mod_lofaccordion/helper.php on line 164

Deprecated: Non-static method modLofAccordionHelper::parserIcon() should not be called statically in /home/jasscomm/public_html/prirodnakozmetika.mk/modules/mod_lofaccordion/helper.php on line 283

Deprecated: Non-static method modLofAccordionHelper::getTitle() should not be called statically in /home/jasscomm/public_html/prirodnakozmetika.mk/modules/mod_lofaccordion/helper.php on line 164

Deprecated: Non-static method modLofAccordionHelper::parserIcon() should not be called statically in /home/jasscomm/public_html/prirodnakozmetika.mk/modules/mod_lofaccordion/helper.php on line 283
 
BDIH

BDIH

Контролирана природна козметика

Сите производи на ЛОГОНА ги исполнуваат строгите критериуми на BDIH за контролирана природна козметика. Стандардот BDIH строго дефинира кои суровини се дозволени, а кои се забранети. Во суштина ова значи дека сертифицираната природна и органска козметика може да содржи само природни и на природатна основа суровини - по можност од контролирано органско производство или од саморастечки растенија. Сите одредби на BDIH стандардот се базираат на етичка основа.
Согласно оваа етика, природната и органска козметика не може да се гледа изолирано, туку е вградена во сеопфатниот поглед на човештвото и природата.
Усогласеноста со сите критериуми се оценува и документира од организацијата со свој знак. За сеопфатни информации за BDIH стандардот, ве молиме посетете ги Интернет-страниците: www.kontrollierte-naturkosmetik.de и www.ionc.info.
Исто така, за повеќе информации посетете го следниот линк на нашата интернет страница, кликни тука ....
 
NATRUE

NATRUE

Меѓународен сертификат за природна и органска козметика

Поголемиот бројот од производите на ЛОГОНА, исто така, го поседуваат и меѓународниот NATRUE сертификат за природна и органска козметика. Стандардот NATRUE ги потврдува козметичките производи во три категории: како природна козметика, како природна козметика со органски состојки или како органска козметика.
Што го прави природниот заштитен знак NATRUE толку посебен?
» ВИСОК КВАЛИТЕТ
» КОЗМЕТИКА ВО ТРИ НИВОА
» МЕЃУНАРОДНИ СТАНДАРДИ
» КРИТЕРИУМИ ЗА ПРОИЗВОДНИТЕ ГРУПИ
» ОТВОРЕН ЗА СИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ
» НЕПРОФИТЕН
» НЕЗАВИСНА КОНТРОЛА
» ТРАНСПАРЕНТЕН
Затоа NATRUE на потрошувачите им гарантира високо ниво на вистински природен квалитет.
За да дознаете повеќе за овој сертификат и да се уверите кои производители и кои производи се сертифицирани, посетете ја следнава Интернет-страница www.natrue.org
 
 
 
EcoControl

EcoControl

Сертификат за квалитет на суровините

Квалитетот и ефикасноста на козметичките производи во голема мера зависат од квалитетот на суровините кои се користат. Ознаката "EcoControl" го гарантира потеклото на суровините од контролирано органско производство и од сертифицирани саморастечки растенија. Повеќе информации на следнава Интернет-страница www.eco-control.com

 
EMAS

EMAS

Сертификат за добро управување со животната средина

Компанијата "LOGOCOS Naturkosmetik AG", која е сопственик на брендот ЛОГОНА, издаде детална изјава за животната средина и спроведе доброволна контрола на своите производни процеси. По завршување на инспекцијата, на компанијата "LOGOCOS" и беа доделени ISO-14001 и EMAS сертификати за имплементација на највисоките стандарди за внатрешно управување со животната средина. За повеќе информации, посетете ја Интернет-страницата: www.emas.de. На следниот линк: www.logocos.de можете да ја превземете изјавата за животната средина.

 
Öko тест на потрошувачите

Öko тест на потрошувачите

Највисоки оценки за производите на ЛОГОНА


Списанието "Öko-Test" за првпат беше објавено во 1985 година. Денес, тоа е едно од најпопуларните списанија за заштита на потрошувачите во Германија и се фокусира на еколошки теми. Ова списание користи независни лаборатории за тестирање на производите во однос на здравствените и еколошките фактори и соодветно ги оценува. Во текот на последните 30 години, производите на ЛОГОНА се наградени со оценката МНОГУ ДОБРО или ДОБРО повеќе од 300 пати.

На следниот линк: www.logona.de/en/latest-news/awards се дадени производите на ЛОГОНА кои биле оценувани од оваа списание.


Deprecated: Non-static method modLofAccordionHelper::getTitle() should not be called statically in /home/jasscomm/public_html/prirodnakozmetika.mk/modules/mod_lofaccordion/helper.php on line 164

Deprecated: Non-static method modLofAccordionHelper::parserIcon() should not be called statically in /home/jasscomm/public_html/prirodnakozmetika.mk/modules/mod_lofaccordion/helper.php on line 283

Deprecated: Non-static method modLofAccordionHelper::getTitle() should not be called statically in /home/jasscomm/public_html/prirodnakozmetika.mk/modules/mod_lofaccordion/helper.php on line 164

Deprecated: Non-static method modLofAccordionHelper::parserIcon() should not be called statically in /home/jasscomm/public_html/prirodnakozmetika.mk/modules/mod_lofaccordion/helper.php on line 283

Deprecated: Non-static method modLofAccordionHelper::getTitle() should not be called statically in /home/jasscomm/public_html/prirodnakozmetika.mk/modules/mod_lofaccordion/helper.php on line 164

Deprecated: Non-static method modLofAccordionHelper::parserIcon() should not be called statically in /home/jasscomm/public_html/prirodnakozmetika.mk/modules/mod_lofaccordion/helper.php on line 283

Deprecated: Non-static method modLofAccordionHelper::getTitle() should not be called statically in /home/jasscomm/public_html/prirodnakozmetika.mk/modules/mod_lofaccordion/helper.php on line 164

Deprecated: Non-static method modLofAccordionHelper::parserIcon() should not be called statically in /home/jasscomm/public_html/prirodnakozmetika.mk/modules/mod_lofaccordion/helper.php on line 283

Deprecated: Non-static method modLofAccordionHelper::getTitle() should not be called statically in /home/jasscomm/public_html/prirodnakozmetika.mk/modules/mod_lofaccordion/helper.php on line 164

Deprecated: Non-static method modLofAccordionHelper::parserIcon() should not be called statically in /home/jasscomm/public_html/prirodnakozmetika.mk/modules/mod_lofaccordion/helper.php on line 283
 
Германско здружение за алергија и астма (DAAB)

Германско здружение за алергија и астма (DAAB)

Нега на многу чувствителна кожа

Германското здружение за алергија и астма (DAAB) е основано во 1897 година. Оваа организација се грижи за пациентите со алергии, астма и егзема. Колекцијата FREE на ЛОГОНА, која е специјално наменети за многу чувствителна, иритирана и кожа склона на алергии, беше тестирана од германското здружение за алергија и астма (DAAB). За повеќе информации, посетете ја Интернет-страницата: www.daab.de.

 
ЛОГОНА знаци за ОРГАНСКО

ЛОГОНА знаци за ОРГАНСКО

Првокласен квалитет од природата
                       
Англиска верзија на ознака за органско   Германска верзија на ознака за органско

На пакувањето на голем дел од производите на ЛОГОНА е втисната ознаката за ОРГАНСКО. ЛОГОНА ги користи овие ознаки за да гарантира висок ОРГАНСКИ квалитет на нејзините производи.

 
Vegan

Vegan

Природна козметика за оние кои ги сакаат животните

Производите дефинирани како "vegan" содржат само растителни состојки-вегетаријански производи. Тие НЕ содржат состојки од животинско потекло.

 
Без глутен

Без глутен

Здрава козметика од LOGONA

Луѓето кои се алергични на глутен треба да ги избегнуваат сите траги на глутен. Производите на ЛОГОНА кои се без глутен ја имаат оваа ознака за да се означат како такви.

 
Без лактоза

Без лактоза

Производите означени со оваа ознака се без лактоза и се погодни за луѓе алергични на лактоза.

online bookies