35 години историја - пионер на природната козметика

Приказната за ЛОГОНА е тесно поврзана со подемот на германскоит пазар за производи на природна основа, каде што компанијата денес претставува еден од водечките производутели на природни производи за лична нега.

Во текот на 1970-тите, бран на еколошка свест и активизам ја преплави Европа, давајќи им живот на многу алтернативни претпријатија и политички групации. Органското земјоделство, обновливите извори на енергија и одговорноста кон животната средина станаа заштитни обележја на ова движење.

Заедно со неговиот мал тим, 26-годишниот Ханс Хансел одлучил да започне со произведство на високо-квалитетна природна козметика и во 1987 година тој ја основал “Lorien Goods GmbH” претходникот на ЛОГОНА. Она што потоа следи се достигнувањата и најголемите успеси во секторот на природната козметика. Компанијата во 2013 година гордо ја прослави својата 35 годишна историја.

Повеќе информации: www.logona.de/en/logona/history/