Сертифициран органски памук директно на вашата кожа.
Natracare органските и природни УЛТРА ЕКСТРА хигиенски влошки со крилца имаат сосема ново ниво на изведба и квалитет.
 
Користејќи само растителни материјали, со слој од меко перниче и компресирано апсорпцино јадро ви овозможуваат двојна заштита за да се спречи истекување на менструалната течност.
 
Меки и нежни хигиенски влошки, со сертифициран органски памук директно на вашата кожа, кои ви овозможуваат кожата слободно да дише и да остане сува, истовремено помагајќи да се избегне иритација и непријатност која може да се искуси со конвенционалните хигиенски влошки.

Како и сите Natracare производи, УЛТРА ЕКСТРА хигиенските влошки се:
  • Без белење со хлор „TCF“ (целосно без хлор)
  • Без пластика, синтетички материјали и други суровини од нафтени деривати
  • Без полиакрилатни супер апсорбери „SAP“
  • Без парфеми и вештачки бои
  • Без генетски модифицирани организми
  • Изработени од обновливи и одржливи материјали
  • Биоразградливи и „compostable“
Апсорпционото јадро на влошката е изработено од сертифицирана пулпа („FSC“- „Forest Stewardship Council“), а покривката која доаѓа во директен контакт со вашата кожа е од сертифициран органски 100% памук.
Памукот е органски сертифициран во согласност со GOTS („Global Organic Textile Standard“ - Светски стандард за органски текстил).
Нивната тенка линија, обликувана форма и удобност, поединечно завиткани во џебна големина ги прават дискретни, практични, биоразградливи и „compostable“.
 
ДОЛГИ - долга апсорпција која е погодна за голем проток и за ноќно време.
 
Количина: 8 влошки во едно пакување.
 
Други УЛТРА ЕКСТРА хигиенски влошки на Natracare: НОРМАЛ и СУПЕР.