Нашата кожа постојано е изложена на токсични хемикалии и иританти од животната средина која не опкружува, како и од голем број на производи кои претежно се изработени од материјали добиени од нафтени деривати како што се полипропилен или вискоза белена со хлор.

Многу од влажните марамчиња кои се широко достапни содржат груби пенести агенси како натриум лаурил сулфат „SLS“(„sodium lauryl sulphate“), конзерванси како феноксиетанол кој е поврзан со дерматитис и парабени кои од неодамна се означени како загрижувачки за здравјето. Парабените, вклучувајќи ги метил, пропил, бутил и етил парабен, се само една од големата група на токсични хемикалии кој никој не знае за тоа кои се вистинските долгорочни ефекти ако тие се користат секодневно на кожата.

Бидејќи Natracare не користи животински состојки ниту пак врши тестирање на животни, тие се погодни за „vegan“. Заради ваша спокојност и задржување на долгогодишните поставени норми за квалитет, влажните марамчиња се дерматолошки тестирани само на доброволци.

Влажните марамчиња за интимна нега на Natracare се изработени од органски памук за да можат жените да ги користат како дел од нивната секојдневна навика за одржување на интимна хигиена, особено за време на менструалниот циклус и како дополнителна комоција кога патуваат. Овие меки и цврсти марамчиња се изработени од сертифициран органски 100% памук, натопени со органски сертифицирани есенцијални масла од камилица, невен и француска роза и со природни растителни екстракти кои целосно ја чистат, освежуваат и омекнуваат кожата.

 • зошто Natracare тампони

  Жените денес се свесни од потребата да го ограничат контактот на нивната кожа со синтетички материјали, материјали кои предизвикуваат кожни иритации и други непотребни хемикалии и додатоци. Ова е причината зашто Natracare сертифицираните органски 100% памучни тампони се високо ценети

  Read More
 • зошто Natracare хигиенски влошки

  Органските и природни принципи на Natracare и овозможуваат на жената удобна и сигурна заштита, како и грижа за нашата животна средина.

  Хигиенските влошки се изработени од сертифициран органски 100% памук и природни целулозни материјали добиени од обновливи извори и преку

  Read More
 • зошто Natracare за секој ден

  Органските и природни принципи на Natracare и овозможуваат на жената удобни и сигурни производи кои може да ги користите секој ден како дел од вашата лична хигиена и како дел од вашата лична програма за одржување на свежина.

  Секојдневните хигиенски

  Read More
 • зошто Natracare секојдневни хигиенски влошки

  Со секојдневните хигиенски влошки на Natracare имате сертифициран органски 100% памук на вашата кожа. Тие се целосно без пластика од нафтени деривати и никогаш не се белени со хлор. Natracare обезбедува органски и природен избор за жените, помагајќи им да

  Read More
 • зошто Natracare за родилки

  Наградуваните Natracare хигиенски влошки за доилки и хигиенски влошки за родилки се специјално дизајнирани за новите мајки, се изработени од органски и природни материјали, целосно без хлор и пластика.

  Многу производи за доилки кои се достапни на пазарот содржат синтетички

  Read More
 • зошто Natracare влажни марамчиња

  Нашата кожа постојано е изложена на токсични хемикалии и иританти од животната средина која не опкружува, како и од голем број на производи кои претежно се изработени од материјали добиени од нафтени деривати како што се полипропилен или вискоза белена

  Read More
 • сертификација

  Симболот на „ Soil Association organic “ гарантира дека производот кој е означен со овој сертификат е со високи органски стандарди.

  Повеќе информации за „ Soil Association organic “ на: http://www.soilassociation.org

  Памукот кој се употребува во производите на Natracare е

  Read More
 • 1