Органските и природни принципи на Natracare и овозможуваат на жената удобни и сигурни производи кои може да ги користите секој ден како дел од вашата лична хигиена и како дел од вашата лична програма за одржување на свежина.

Секојдневните хигиенски влошки се изработени од сертифициран органски 100% памук и природни целулозни материјали добиени од обновливи извори и преку 99% биоразградливи и „compostable“. Тие се целосно без хлор и 100% без пластика хигиенски влошки кои се природен избор за жените, помагајќи им да избегнат синтетички материјали како рајон, пластика како што се полиетилен и полипропилен, белење со хлор кое ослободува токсични диоксини, супер апсорберите добиени од нафтени деривати, латекс и кожни иританти и хемикалии како што се мириси и бои, кои се присутни во многу други женски хигиенски производи.

Меките и цвсти влажни марамчиња на Natracare од органски памук се натопени со органски и природни растителни екстракти и се без детергенти, парабени, формалдехиди, конзерванси и други слични хемикалии. Бидејќи Natracare не користи животински состојки ниту пак врши тестирање на животни, тие се погодни за „vegan“. Заради ваша спокојност и задржување на долгогодишните поставени норми за квалитет, влажните марамчиња се дерматолошки тестирани само на доброволци.

 • зошто Natracare тампони

  Жените денес се свесни од потребата да го ограничат контактот на нивната кожа со синтетички материјали, материјали кои предизвикуваат кожни иритации и други непотребни хемикалии и додатоци. Ова е причината зашто Natracare сертифицираните органски 100% памучни тампони се високо ценети

  Read More
 • зошто Natracare хигиенски влошки

  Органските и природни принципи на Natracare и овозможуваат на жената удобна и сигурна заштита, како и грижа за нашата животна средина.

  Хигиенските влошки се изработени од сертифициран органски 100% памук и природни целулозни материјали добиени од обновливи извори и преку

  Read More
 • зошто Natracare за секој ден

  Органските и природни принципи на Natracare и овозможуваат на жената удобни и сигурни производи кои може да ги користите секој ден како дел од вашата лична хигиена и како дел од вашата лична програма за одржување на свежина.

  Секојдневните хигиенски

  Read More
 • зошто Natracare секојдневни хигиенски влошки

  Со секојдневните хигиенски влошки на Natracare имате сертифициран органски 100% памук на вашата кожа. Тие се целосно без пластика од нафтени деривати и никогаш не се белени со хлор. Natracare обезбедува органски и природен избор за жените, помагајќи им да

  Read More
 • зошто Natracare за родилки

  Наградуваните Natracare хигиенски влошки за доилки и хигиенски влошки за родилки се специјално дизајнирани за новите мајки, се изработени од органски и природни материјали, целосно без хлор и пластика.

  Многу производи за доилки кои се достапни на пазарот содржат синтетички

  Read More
 • зошто Natracare влажни марамчиња

  Нашата кожа постојано е изложена на токсични хемикалии и иританти од животната средина која не опкружува, како и од голем број на производи кои претежно се изработени од материјали добиени од нафтени деривати како што се полипропилен или вискоза белена

  Read More
 • сертификација

  Симболот на „ Soil Association organic “ гарантира дека производот кој е означен со овој сертификат е со високи органски стандарди.

  Повеќе информации за „ Soil Association organic “ на: http://www.soilassociation.org

  Памукот кој се употребува во производите на Natracare е

  Read More
 • 1