Зошто Natracare

Жените денес се свесни од потребата да го ограничат контактот на нивната кожа со синтетички материјали, материјали кои предизвикуваат кожни иритации и други непотребни хемикалии и додатоци и се повеќе трагаат по комфор, високи перформанси, спокојност и интегритет. Ова е главната причина зошто сите Natracre органски и природни производи се високо ценети од страна на жените заради нивната удобност, сигурна заштита, грижа и одговорност спрема животната средина.

Многу гинеколози ги советуваат жените со чувствителна кожа да ги користат производите на Natacare за да го ограничат контактот на нивната кожа со материјали белени со хлор, со призводи кои содржат синтетички материјали, латекс и супер апсорбенти изработени од нафтени деривати.

Производите на Natracare се изработени од сертифицирани органски и природни растителни материјали кои се без хемикалии и додатоци, биоразградливи, како и сертифицирани дека не се тестирани на животни. Natracare никогаш нема да направи компромис за квалитетот и сигурноста, ќе продолжи да применува модерен начин на размислување за употреба на природни материјали и пронаоѓање на паметно и исплатливо решение за да се задржи доверливоста и докажаноста на името Natracare. Компанијата Natracare e целосно псветена на подобрување на личното здравје и здрава животната средина и верува во избалансиран еколошки управуван начин на живеење.

Сите производи се целосно без хлор и жените може да бидат сигурни дека производите на Natracare не содржи било какви синтетички материјали или додадени хемикалии како што се сурфактанти, мириси, бои или лубриканти. Избирајќи само целосно сертифицирани органски памук се отстранува ризикот од директна изложеност на кожата на остатоци од хемиски пестициди, вештачки ѓубрива, дефолианти и фунгициди кои најчесто се користат во конвенционално одгледуваниот памук.

Секоја година, милијарди пластични хигиенски влошки се отстрануваат од жените. Повеќето од овие влошки се изработени од над 90% пластика добиена од сурова нафта која продолжува трајно да ја загадува глобалната животна средина. Општо земено пластичниот отпад завршува во депониите и океаните во светот, предизвикувајќи трајно видливо загадување и оштетување на водниот свет и на крајот на синџирот на исхраната. Избирајќи Natracare, ви велите НЕ на пластиката добиена од нафтени деривати.

Многу од влажните марамчиња кои се широко достапни содржат груби пенести агенси како натриум лаурил сулфат „SLS“(„sodium lauryl sulphate“), конзерванси како феноксиетанол кој е поврзан со дерматитис и парабени кои од неодамна се означени како загрижувачки за здравјето. Парабените, вклучувајќи ги метил, пропил, бутил и етил парабен, се само една од големата група на токсични хемикалии кој никој не знае за тоа кои се вистинските долгорочни ефекти ако тие се користат секодневно на кожата.

Natracare влажни марамчиња од органски памук се со висок квалитет, безбедни, сигурни и изработени од органски и природни растителни состојки кои се без хемикалии и токсични конзерванси.


Deprecated: Non-static method modLofAccordionHelper::getTitle() should not be called statically in /home/jasscomm/public_html/prirodnakozmetika.mk/modules/mod_lofaccordion/helper.php on line 164

Deprecated: Non-static method modLofAccordionHelper::parserIcon() should not be called statically in /home/jasscomm/public_html/prirodnakozmetika.mk/modules/mod_lofaccordion/helper.php on line 283

Deprecated: Non-static method modLofAccordionHelper::getTitle() should not be called statically in /home/jasscomm/public_html/prirodnakozmetika.mk/modules/mod_lofaccordion/helper.php on line 164

Deprecated: Non-static method modLofAccordionHelper::parserIcon() should not be called statically in /home/jasscomm/public_html/prirodnakozmetika.mk/modules/mod_lofaccordion/helper.php on line 283

Deprecated: Non-static method modLofAccordionHelper::getTitle() should not be called statically in /home/jasscomm/public_html/prirodnakozmetika.mk/modules/mod_lofaccordion/helper.php on line 164

Deprecated: Non-static method modLofAccordionHelper::parserIcon() should not be called statically in /home/jasscomm/public_html/prirodnakozmetika.mk/modules/mod_lofaccordion/helper.php on line 283

Deprecated: Non-static method modLofAccordionHelper::getTitle() should not be called statically in /home/jasscomm/public_html/prirodnakozmetika.mk/modules/mod_lofaccordion/helper.php on line 164

Deprecated: Non-static method modLofAccordionHelper::parserIcon() should not be called statically in /home/jasscomm/public_html/prirodnakozmetika.mk/modules/mod_lofaccordion/helper.php on line 283

Deprecated: Non-static method modLofAccordionHelper::getTitle() should not be called statically in /home/jasscomm/public_html/prirodnakozmetika.mk/modules/mod_lofaccordion/helper.php on line 164

Deprecated: Non-static method modLofAccordionHelper::parserIcon() should not be called statically in /home/jasscomm/public_html/prirodnakozmetika.mk/modules/mod_lofaccordion/helper.php on line 283

Deprecated: Non-static method modLofAccordionHelper::getTitle() should not be called statically in /home/jasscomm/public_html/prirodnakozmetika.mk/modules/mod_lofaccordion/helper.php on line 164

Deprecated: Non-static method modLofAccordionHelper::parserIcon() should not be called statically in /home/jasscomm/public_html/prirodnakozmetika.mk/modules/mod_lofaccordion/helper.php on line 283

Deprecated: Non-static method modLofAccordionHelper::getTitle() should not be called statically in /home/jasscomm/public_html/prirodnakozmetika.mk/modules/mod_lofaccordion/helper.php on line 164

Deprecated: Non-static method modLofAccordionHelper::parserIcon() should not be called statically in /home/jasscomm/public_html/prirodnakozmetika.mk/modules/mod_lofaccordion/helper.php on line 283
 
зошто Natracare тампони

зошто Natracare тампони

Жените денес се свесни од потребата да го ограничат контактот на нивната кожа со синтетички материјали, материјали кои предизвикуваат кожни иритации и други непотребни хемикалии и додатоци. Ова е причината зашто Natracare сертифицираните органски 100% памучни тампони се високо ценети од страна на жените заради нивната удобност, сигурна заштита, грижа и одговорност кон нашата животна средина.

Тампоните на Natracare целосно се изработени од сертифициран органски 100% памук. Тие се достапни во различни варијанти на апсорпција, со или без апликатор, за да одговараат на вашиот менструален циклус и личниот изборот.

Сите производи се целосно без хлор и жените може да се уверат дека тампоните на Natracare не содржат синтетички материјали, како што се рајон и полипропилен или хемикалии како што се сурфактанти, мириси, бои или лубриканти. Изборот на целосно сертифициран органски памук го отстранува ризикот од директна изложеност на остатоци од хемиски пестициди, вештачки ѓубрива, дефолианти и фунгициди кои најчесто се користи за конвенционално одгледуван памук.

Тампоните на Natracare целосно се изработени само од сертифициран органски 100% памук и се први во светот целосно сертифицирани органски памучни тампони од Светскиoт стандард за органски текстил „GOTS“ („Global Organic Textile Standard“).

Независно истражување, спроведено на Медицинскиот факултет при њујоркшкиот Универзитетот, укажува дека употребата на 100% памучни тампони може да го намали ризикот од синдромот на токсичен шок „TSS“ („Toxic Shock Syndrome“) во споредба со тампоните кои содржат рајон. Natracare 100% памуните тампони беа вклучени во ова истражување заедно со сите други достапни брендови на пазарот кои се изработени исклучиво од 100% влакна од рајон или мешавина од рајон и памучни влакна.

 
зошто Natracare хигиенски влошки

зошто Natracare хигиенски влошки

Органските и природни принципи на Natracare и овозможуваат на жената удобна и сигурна заштита, како и грижа за нашата животна средина.

Хигиенските влошки се изработени од сертифициран органски 100% памук и природни целулозни материјали добиени од обновливи извори и преку 99% биоразградливи и „compostable“. Тие се целосно без хлор и 100% без пластика хигиенски влошки кои се природен избор за жените, помагајќи им да избегнат синтетички материјали како рајон, пластика како што се полиетилен и полипропилен, белење со хлор кое ослободува токсични диоксини, супер апсорберите добиени од нафтени деривати, латекс и кожни иританти и хемикалии како што се мириси и бои, кои се присутни во многу други женски хигиенски производи.

Многу гинеколози ги советуваат жените со чувствителна кожа да ги користат хигиенските влошки на Natacare за да го ограничат контактот на нивната кожа со материјали белени со хлор, со призводи кои содржат синтетички материјали, латекс и супер апсорбенти изработени од нафтени деривати.

 
зошто Natracare за секој ден

зошто Natracare за секој ден

Органските и природни принципи на Natracare и овозможуваат на жената удобни и сигурни производи кои може да ги користите секој ден како дел од вашата лична хигиена и како дел од вашата лична програма за одржување на свежина.

Секојдневните хигиенски влошки се изработени од сертифициран органски 100% памук и природни целулозни материјали добиени од обновливи извори и преку 99% биоразградливи и „compostable“. Тие се целосно без хлор и 100% без пластика хигиенски влошки кои се природен избор за жените, помагајќи им да избегнат синтетички материјали како рајон, пластика како што се полиетилен и полипропилен, белење со хлор кое ослободува токсични диоксини, супер апсорберите добиени од нафтени деривати, латекс и кожни иританти и хемикалии како што се мириси и бои, кои се присутни во многу други женски хигиенски производи.

Меките и цвсти влажни марамчиња на Natracare од органски памук се натопени со органски и природни растителни екстракти и се без детергенти, парабени, формалдехиди, конзерванси и други слични хемикалии. Бидејќи Natracare не користи животински состојки ниту пак врши тестирање на животни, тие се погодни за „vegan“. Заради ваша спокојност и задржување на долгогодишните поставени норми за квалитет, влажните марамчиња се дерматолошки тестирани само на доброволци.

 
зошто Natracare секојдневни хигиенски влошки

зошто Natracare секојдневни хигиенски влошки

Со секојдневните хигиенски влошки на Natracare имате сертифициран органски 100% памук на вашата кожа. Тие се целосно без пластика од нафтени деривати и никогаш не се белени со хлор. Natracare обезбедува органски и природен избор за жените, помагајќи им да избегнат синтетички материјали како рајон, пластика како што се полиетилен и полипропилен, белење со хлор кое ослободува токсични диоксини, супер апсорберите добиени од нафтени деривати, латекс и кожни иританти и хемикалии како што се мириси и бои, кои се присутни во многу други женски хигиенски производи.

Многу гинеколози ги советуваат жените со чувствителна кожа да ги користат хигиенските влошки на Natacare за да го ограничат контактот на нивната кожа со материјали белени со хлор, со призводи кои содржат синтетички материјали, латекс и супер апсорбенти изработени од нафтени деривати.

Секоја година, милијарди пластични хигиенски влошки се отстрануваат од жените. Повеќето од овие влошки се изработени од над 90% пластика добиена од сурова нафта која продолжува трајно да ја загадува глобалната животна средина. Општо земено пластичниот отпад завршува во депониите и океаните во светот, предизвикувајќи трајно видливо загадување и оштетување на водниот свет и на крајот на синџирот на исхраната. Избирајќи Natracare, ви велите НЕ на пластиката добиена од нафтени деривати.

 
зошто Natracare за родилки

зошто Natracare за родилки

Наградуваните Natracare хигиенски влошки за доилки и хигиенски влошки за родилки се специјално дизајнирани за новите мајки, се изработени од органски и природни материјали, целосно без хлор и пластика.

Многу производи за доилки кои се достапни на пазарот содржат синтетички материјали и супер апсорбери добиени од нафтени деривати, кои може да имаат негативно влијание како за здравјето на жените така и за животната средина.

За време на бременоста, природно жените се повеќе свесни и загрижени за здравјето и заштита на нивните тела. Чистотата на Natracare производите може да ги им ја врати неопходната самоувереност на жените која им е толку потребна во овој период од нивниот живот.

 
зошто Natracare влажни марамчиња

зошто Natracare влажни марамчиња

Нашата кожа постојано е изложена на токсични хемикалии и иританти од животната средина која не опкружува, како и од голем број на производи кои претежно се изработени од материјали добиени од нафтени деривати како што се полипропилен или вискоза белена со хлор.

Многу од влажните марамчиња кои се широко достапни содржат груби пенести агенси како натриум лаурил сулфат „SLS“(„sodium lauryl sulphate“), конзерванси како феноксиетанол кој е поврзан со дерматитис и парабени кои од неодамна се означени како загрижувачки за здравјето. Парабените, вклучувајќи ги метил, пропил, бутил и етил парабен, се само една од големата група на токсични хемикалии кој никој не знае за тоа кои се вистинските долгорочни ефекти ако тие се користат секодневно на кожата.

Бидејќи Natracare не користи животински состојки ниту пак врши тестирање на животни, тие се погодни за „vegan“. Заради ваша спокојност и задржување на долгогодишните поставени норми за квалитет, влажните марамчиња се дерматолошки тестирани само на доброволци.

Влажните марамчиња за интимна нега на Natracare се изработени од органски памук за да можат жените да ги користат како дел од нивната секојдневна навика за одржување на интимна хигиена, особено за време на менструалниот циклус и како дополнителна комоција кога патуваат. Овие меки и цврсти марамчиња се изработени од сертифициран органски 100% памук, натопени со органски сертифицирани есенцијални масла од камилица, невен и француска роза и со природни растителни екстракти кои целосно ја чистат, освежуваат и омекнуваат кожата.

 
сертификација

сертификација

Симболот на „ Soil Association organic “ гарантира дека производот кој е означен со овој сертификат е со високи органски стандарди.

Повеќе информации за „ Soil Association organic “ на: http://www.soilassociation.org

Памукот кој се употребува во производите на Natracare е органски сертифициран согласно „GOTS“ („Global Organic Textile Standard“ - Светскиoт стандард за органски текстил).

Повеќе информации за „GOTS“ на: http://www.global-standard.org

 


USDA Biobased Certified

Natracare хигиенските влошки, секојдневните хигиенски влошки и влажни марамчиња се „USDA Biobased“ сертифицирани.

Повеќе информации на: http://www.biopreferred.gov/BioPreferred/faces/catalog/Catalog.xhtml

 


NORDIC ECOLABEL

Симболот „ NORDIC ECOLABEL“ гарантира дека производот кој е означен со знак ги исполнува еколошките стандарди за квалитет.

Повеќе информации на: http://www.nordic-ecolabel.org

online bookies